Artikel in Goirles Belang van18 december 2019

Op deze pagina vind je nieuws uit de media over activiteiten en evenementen bij de Leybron.

Aankondiging Swingpaleis 29 febr '20----- Facebook

Laat je aangenaam verrassen tijdens de Rielse Kerstwandeling---- 27 nov '19 GB

Yoga in Concert---- oktober '19 GB

29 sept Leybron Live---- Facebook

De Leybron wordt onder handen genomen---- 26 juni '19 GB

Feel Riel Good voor het hele gezin---- 1 mei '19 GB

Grammylou keert terug op Leybron Live---- 3 april '19 GB

Feel Riel Good 3e editie op zondag 5 mei---- 3 april '19 GB

Leybron Live verdient meer publiek---- 13 februari '19 GB

Eerste Prinsessebal Kaaiengat---- 6 februari 19 GB

Leybron Live ook in 2019 niet te missen---- 30 januari 19 GB

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geen Kerst-Inn in Riel dit jaar  12 december 18 GB

Aankondiging Leybron Live  7 november 18 GB 

foto expositie Ton van Gool  9 november 18 OW

GB= Goirles Belang

OW= Ons Weekblad

Aankondiging op Facebook

Laat je aangenaam verrassen tijdens de Rielse Kerstwandeling!

Lees het artikel in het Goirles Belang in onderstaande link.

https://issuu.com/uitgeverij/docs/gb_20191127

Sfeervolle kerstwandeling door Riel Laat je aangenaam verrassen en kom samen kerst beleven!

De wandeling op zaterdag 21 december is op eigen gelegenheid. Starten vanuit de Leybron kan tussen 16.30 en 18.30 uur. Langs de 1,5 km lange route is het volop genieten voor jong en oud. Je wandelt langs een lint van licht, muziek & zang en allerlei kersttafereeltjes. Meer dan 20 uiteenlopende verenigingen en groepen dragen bij aan dit feest waarbij saamhorigheid en beleven voorop staat.

De wandeling start in de Leybron met een speciaal ingestudeerd kerstoptreden door Danszz. Wandelaars vertrekken in groepjes. Zonder al te veel te willen verklappen kunnen we wel zeggen dat er verrassende locaties, bijzondere ontmoetingen en sfeervolle tafereeltjes onderweg zijn.  Ook is er onderweg gelegenheid om op te warmen met onder andere erwtensoep en warme chocolademelk. Door de beperkte lengte van 1,5 kilometer is de route voor iedereen, jong en oud, goed te doen. 

Kaartverkoop.

Door de kaartverkoop is er een indruk van de hoeveelheid wandelaars die te verwachten zijn. Al zijn wandelaars zonder kaart ook welkom. De kaart is tegelijkertijd een consumptiekaart voor onderweg. Vier consumpties om bij op te warmen en de sfeer te ondersteunen. Voor kinderen met een kaart is er naast de hapjes en drankje ook een sfeerverhogende verrassing bij aanvang. Op de achterzijde van de kaart kunnen de kinderen onderweg letters verzamelen (speurtocht) en tot een nieuw woord puzzelen. 

De kaartverkoop start op zaterdag 30 november met een kraam bij de Boerenschuur.

Boerenschuur: Zaterdag 30 november tussen 10.00 uur en 14.00 uur.

Leybron: tijdens openingstijden

Kaarten: volwassenen €4,50 , kinderen €2,50 

Op 21 december: €6,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen

 

Zondag 10 november Yoga in Concert door Yoga en Mindfulness Studio Croes Connect

De allereerste “Yoga in Concert” bij de Leybron in Riel. Een unieke beleving, waarbij yoga wordt gecombineerd met live-muziek. Achteroverleunen op je yoga mat en luisteren naar de mooie klanken van de muziek of actief meedoen met de les, alles is mogelijk! Judith Couwenberg betovert je met haar prachtige muziek op de piano en Esther Croes brengt je volledig in flow door rustige yogahoudingen en meditatie. Ook is er voor de kleintjes een Yoga in Concert 4 kids! Kinderen kunnen zich opgeven in de leeftijd van 4-8 jaar.

10:00-10:30 uur Yoga in concert 4 kids, € 7,50 euro per kind

11:00-12:15 uur Yoga in Concert, €15,- euro per deelnemer

Je hoeft geen matje mee te nemen. Yoga in concert is geschikt voor beginners en gevorderden. Wil jij dit unieke concert niet missen? Geef je dan op via www.croesconnect.nl .

 

29 september Leybron Live

En geen Leybron Live zonder onze Vinyl DJ's!

Ook deze editie leggen DJ's Barend & Baard hun beste en meest bizarre platen op de draaitafels.

Wilfried Konings en Hans van den Bosch, twee doorgewinterde muzikanten uit de blues, americana en rock-'n'-roll scene spelen zondag 29 september op het Leybron Live podium!
En daar zijn we trots op. Dat wordt genieten!

 

Headliner van Leybron Live is de Southern Rock band KÆLBURN.

Southern Rock in de breedste zin van het woord: nummers van Blackberry Smoke tot the Eagles komen voorbij. Van Tom Petty tot Alabama Shakes, deze 5-mans formatie weet de toon van de zompige southern music perfect te raken.

De Leybron wordt onder handen genomen

Na een grondige voorbereiding gaan vanaf 15 juli de handen uit de mouwen. Het systeemplafond en de vloeren op de begane grond worden vervangen en de muren krijgen een lik verf. Door de huidige hobbyzaal van schuifdeuren te voorzien wordt er een biljartkamer gemaakt met een rechtstreekse verbinding naar de barruimte. De huiskamer krijgt met andere materialen en kleuren een andere uitstraling.

Op het dorpsplein komen tijdelijk opslag- en afvalcontainers te staan en gedurende een korte tijd ook een toilet. In korte tijd zal er veel werk verzet moeten worden. Er is dan ook een strakke planning en waar mogelijk vragen we om uw hulp.

 Planning

  • Week 28 is de laatste week waarop de Leybron gewoon open is. Activiteiten hebben doorgang zoals afgesproken. 
  • Alle verenigingen en gasten van de Leybron zijn gevraagd om hun materialen tijdelijk elders op te bergen.
  • In de periode van week 29 tot en met week 32, eventuele uitloop in week 33  vinden de bouwwerkzaamheden plaats.
  • Deze gehele periode is de Pleinzaal beperkt toegankelijk voor activiteiten zoals afgesproken met betreffende gebruikers.
  • In week 34 is de Leybron weer open.

 We kunnen helpende handen gebruiken bij de volgende activiteiten:

  • Zaterdag 13 juli (week 28) leegruimen
  • Maandag 15 juli (week 29) verwijderen systeemplafond en vloerbedekking
  • Week 33 schoonmaken en inrichten

Aanmelden voor het meewerken graag per mail naar  scar-riel@home.nl.

 

Feel Riel Good voor het hele gezin, veel te doen en te ontdekken voor kinderen.

Waar word jij blij van? Dat vroegen we de laatste weken aan verschillende mensen. De antwoorden waren zeer divers van wandelen en creativiteit tot massage  en gezellig eten en drinken met vrienden. Dit alles en nog veel meer is terug te vinden op de Feelgood en Lifestyle beurs van aanstaande zondag. Met gezellige kraampjes om rond te snuffelen, inspirerende workshops en presentaties met fijne muziek en een drankje en hapje is het een complete middag uit.

Welness, Yoga, Massages, Mindfulness,  Creativiteit, Inspiratie, Art, Expressie, Sieraden, Beauty, Lichaam en geest, Feel good en Lifestyle. Voor het complete programma kijk je op Facebook.com/leybronriel. Daar wordt ook bekend gemaakt wie de super leuke goed gevulde goodybags hebben gewonnen. De Deel- en Win actie is nog tot en met vrijdag actief.

Kinderen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Met de kinderkaart zijn uw kinderen de hele middag actief. Er is zelfs een speciale ruimte voor hen ingericht. Hier kunnen zij zich laten schminken, knutselen, spellen doen en wafels versieren. Ook voor de ouders is het de moeite waard om binnen te lopen. Als je meer wil weten over beelddenken bijvoorbeeld. De nageltjes laten lakken of experimenteren met de tekentechniek Zentangles behoord ook tot de mogelijkheden.  De middag is bijna te kort als je ook nog samen met je kind een workshop wil volgen. Er is zoveel te doen, dus zorg dat je op tijd komt!

Workshops

Er is nog ruimte om mee te doen, te ontdekken en te ervaren. Schrijf je in per e-mail feelrielgood@gmail.com of zorg dat je op tijd aanwezig bent want vol is vol!

Yoga 13.30-14.00

Handmassage 13.30- 14.00

Presentatie Felderinstituut 14.30- 15.15

Mindwalk 15.00-16.00

Yoga 15.15- 15.45

Denksystemen 15.30-16.00

Stembevrijding 16.00- 16.45

Handmassage 16.15- 16.45

 

Feel Riel Good

Zondag 5 mei 2019

13.00- 17.00

Ontmoetingscentrum De Leybron

Goirles Belang 3 april '19

Feel Riel Good 3e editie op zondag 5 mei 2019 Save the date!

Een middagje in andere sferen vertoeven. Dat kan tijdens de Feel Riel Good- markt in de Leybron. Een middag vullend aanbod voor iedereen. Wij garanderen dat je hier een blij gevoel oploopt. En met jou ook je kinderen. Met de kinderkaart (€3,00) kunnen de kinderen zich prima de hele middag vermaken.  Een sfeervolle en relaxte zondagmiddag.

De markt bestaat uit regionale ondernemers  op uiteenlopend gebied. Bij hen kun je ontdekken en ervaren, kijken of kopen. Wat past jou? Ontspannen door creativiteit bijvoorbeeld schilderen of Zentangle. Ontspannen door een professionele behandeling , massage, beauty of APS. Of juist ontspannen door lichamelijk bezig te zijn, denk aan Yoga, dansen of mindful wandelen. Ook hebben we  weer interessante workshops en een lezing  om te volgen.  De entree en deelname is gratis, dus echt een laagdrempelige manier om kennis te maken met alle mogelijkheden. Nieuwsgierig geworden? Komende periode gaan we meer vertellen over de aanwezige ondernemers en de activiteiten. Volg ons op www.facebook.com/leybronriel  voor de laatste nieuwtjes en de Deel en Win-actie. Daar word je blij van!

FEEL RIEL GOOD
zondag 5 mei 2019 • 13:00 - 17:00 uur
De Leybron • Dorpsplein 20 in Riel • entree gratis

www.facebook.com/leybronriel

Leybron Live verdient meer publiek. Nog een te weinig ontdekte parel.

Woorden schieten te kort,  top bands, top publiek en top middag afgelopen zondag bij de Leybron. Maar top is toch niet sterk genoeg uitgedrukt. Riel heeft een pareltje in de handen met Leybron Live. Een middag met muziekliefhebbers door muziekliefhebbers.

De recensies zijn altijd positief, maar deze keer in overtreffende trap.  Op verschillende manieren was deze editie bijzonder te noemen. Het eerste optreden was al verrassend,  een muziektheatervoorstelling van de Club. Met het benefietconcert wisten ze (zogenaamd) €31.500 in te zamelen en de handen op elkaar te krijgen. De 4 zangers gebruikte de hele zaal en betrokken het publiek in het spel.  Daarna werd de spotlight weer op de DJ’s gericht, Dj Barend en Stevie Bit.

De Perfect Pitch speelde covers van met name jaren 90 hits. Herkenbaar voor de veertigers en vijftigers in de zaal. Rock en pop nummers, lekker in het gehoor, lekker op de dansvloer.  De dansvloer raakte steeds voller, want met Foul Play Committed werd het echt swingen. De zanger en zangeres gaven zelf ook het goede voorbeeld.  Vol overgave, met de blazers op de achtergrond. Een genot om naar te luisteren en te kijken.  Deze ervaren bands met al veel speeluren werden opgevolgd door de jongelingen van Laid Back. Deze 3 jongens en zangeres allen van rond de twintig jaar timmeren volop aan de muzikale weg. Florian was al eerder te vinden bij Leybron Live om te jammen. Deze keer met zijn muzikale vrienden.  Ralph (organisatie/ gitarist) en  Laurie (zangeres Perfect Pitch) sprongen ook nog op het podium. Dit optreden maakte veel indruk en iedereen is overtuigd van hun talent. Over drie jaar bij de nationale doorbraak(!) van Laid Back kunnen wij zeggen dat zij speelden op Leybron Live in Riel. Ik was er bij, jij ook?

Het pareltje van Leybron Live is nog te weinig bekend in Riel. Kom het ook ontdekken, ervaren, proeven, genieten. Noteer voor de volgende: zondag 14 april 2019, tot dan.

Uit: Goirles Belang 6 februari 2019

Leybron Live ook in 2019 niet te missen

We starten dit nieuwe LL jaar met héél wat anders. Tijdens LEYBRON LIVE van 10 februari hebben we namelijk niet alleen fantastische live bands en dj's op ons programma staan, maar we starten de middag met een geniaal Muziektheater. Vier gedreven jonge theatermakers die ook nog eens kunnen zingen! De Club brengt “HET BENEFIETCONCERT”. Eén benefietconcert, vier zangers en het levenslied. Een verrassende opening (14.00- 14.30), nog nooit op het Leybron Live podium vertoont!

Vervolgens speelt PERFECT PITCH. Een coverband die zowel rock, pop als muziek met blues- of rock ’n roll- invloeden speelt. Een band met volop ervaring, van kroeg tot festival. En de middag wordt afgesloten door FOUL PLAY COMMITTED. Hun repertoire is een gevarieerde mix van blues, rhythm & blues, rock en soul. Covers van bekende en minder bekende grootheden als The Blues Brothers, Joe Cocker, Brian Setzer, Delbert McClinton, Sam & Dave, Otis Redding, James Brown en De Dijk om er maar een paar te noemen.

In elk geval een gevarieerde muziekmiddag met een hoog meezing- en swinggehalte. afgewisseld met een enkele melancholieke ballad. Dit wil je zien, horen en meebeleven. Leybron Live wil je niet missen.

Meer informatie is ook te vinden op de facebookpagina  www.facebook.com/leybronlive

Zondag 11 november 14.00- 19.00

in de Leybron, Riel

entree gratis.

Geen Kerst-Inn in Riel dit jaar. Voor 2019 vernieuwde plannen voor kerstevenement in de Leybron.

De Kerst- Inn is al jaren een van de vaste evenementen in de Leybron. In een vaste formule met kraampjes, kinderkaart en optredens.  Gezellig en goed bezocht, toch was er de roep om vernieuwing.  Tijdens de voorbereidingen van de werkgroep dit jaar bleek dat een beetje vernieuwen niet werkt. Het roer moest drastisch om. Nieuwe ideeën en een andere opzet, dat vraagt tijd. Daarom de beslissing om dit jaar geen Kerst-Inn te organiseren en het volgend jaar compleet anders aan te pakken. Hoe dan? Dat zeggen we nog even niet! De werkgroep bestaat uit Ine Oomen, Agnes Funk- Hoedemaker, Sandra Hovingh, Elmy Vermeulen, Henk Aerts en Jolanda Schellekens. En wij hebben in ieder geval veel zin in het kerstevenement nieuwe stijl.  Wij zijn nog op zoek naar versterking van onze werkgroep. Ben jij creatief, weet je van aanpakken en organiseren? Wil jij meehelpen om deze nieuwe dorpsactiviteit, geweldig te doen slagen?  Laat het weten door een mailtje te sturen naar beheer@leybron-scar.nl en we onthullen jou het geheim van kerstmis 2019 in de Leybron”.

Leybron Live, zorg dat je erbij bent.

geplaatst 7-11-2018

Drie geweldige bands staan zondag 11 november op het podium van Leybron Live. Graag laten wij jullie kennismaken met Common Ground, T-Men & Miss Ella en Charlie & The Welfare. Dj’s Barend & Bit hoeven we niet meer voor te stellen, zij zijn niet meer weg te denken achter de draaitafels. Kom allemaal voor vertrouwd en nieuw, naar het altijd gezellige Leybron Live. 

Common Ground is een 8-koppige jazzformatie opgericht door Hans van Gorp. Zij laten zich vooral inspireren door de hoogtijdagen van de fusion. De muziekterm fusion is van toepassing op muziekgenres waarbij twee of meer muziekstijlen met elkaar zijn gecombineerd of gefuseerd.  Het was zeer populair tegen het einde van de vorige eeuw maar is eigenlijk nooit helemaal verdwenen. Hans speelde al langer met het idee om een fusion-groep te starten. Daartoe bewerkte hij een verzameling van bekende en minder bekende nummers, met het accent op de periode 1970-1990. Hiermee benaderde hij bevriende musici met Common Ground als resultaat. De naam reflecteert uitstekend wat de heren doen: samen muziek maken op basis van gemeenschappelijke voorkeuren.  Wij zijn blij dat ze zondag de voorkeur aan Leybron Live geven.

 T-Men & Miss Ella doet de jaren 50 herleven! T-Men & Miss Ella brengt u onvervalste Jump & Swing uit de Fifties. Geheel in stijl en met een aanstekelijk enthousiasme staan ze garant voor lekkere muziek die absoluut uitnodigt om de dansvloer op te gaan. De afgelopen jaren heeft de band aangetoond een toegevoegde waarde te zijn in het Nederlandse swing en rock & rollcircuit. Het doorleefde zanggeluid van Miss Ella, gecombineerd met samenzang en swingende drums, stand up bass, gitaar en saxofoon zorgen voor een unieke sound. Het repertoire bestaat uit songs van onder andere Dolly Cooper, Louis Jordan, Ruth Brown, Roy Milton, Veretta Dillard en Wynona Carr. Pettycoat en vetkuif zullen niet misstaan,  Jump and Swing is the thing!

 Charlie & The Welfare is de derde band, afkomstig uit het Brabantse en opgericht in 2005. De vier gedreven muzikanten hebben ieder op hun beurt ervaring opgedaan in zowel binnen- als buitenlandse bands. Samen hebben ze een tweetal cd's uitgebracht, met de titels "Cross the Line" en "A Different time”.  Ze brengen een eigenzinnige combinatie van rock, Rhythm & blues, country en soul. Dat de band beïnvloed is door mannen als Stevie Ray Vaughan; John Hiatt, Eric Clapton en John Fogerty is goed te horen.

Buiten wordt het kouder, binnen wordt het gezelliger! De beste manier om een zondagmiddag door te brengen is toch met goede muziek en je vrienden en buren. Mis niks en kom op tijd naar de laatste Leybron Live van 2018.

Zondag 11 november, van 14.00 tot 19.00 uur.

De Leybron in Riel

www.facebook.com/leybronlive/