Op deze pagina vind je nieuws uit de media over activiteiten en evenementen bij de Leybron.

Aankondiging Leybron Live  7 november GB 

foto expositie Ton van Gool  4 november BD

Leybron Live, zorg dat je erbij bent.

geplaatst 7-11-2018

Drie geweldige bands staan zondag 11 november op het podium van Leybron Live. Graag laten wij jullie kennismaken met Common Ground, T-Men & Miss Ella en Charlie & The Welfare. Dj’s Barend & Bit hoeven we niet meer voor te stellen, zij zijn niet meer weg te denken achter de draaitafels. Kom allemaal voor vertrouwd en nieuw, naar het altijd gezellige Leybron Live. 

Common Ground is een 8-koppige jazzformatie opgericht door Hans van Gorp. Zij laten zich vooral inspireren door de hoogtijdagen van de fusion. De muziekterm fusion is van toepassing op muziekgenres waarbij twee of meer muziekstijlen met elkaar zijn gecombineerd of gefuseerd.  Het was zeer populair tegen het einde van de vorige eeuw maar is eigenlijk nooit helemaal verdwenen. Hans speelde al langer met het idee om een fusion-groep te starten. Daartoe bewerkte hij een verzameling van bekende en minder bekende nummers, met het accent op de periode 1970-1990. Hiermee benaderde hij bevriende musici met Common Ground als resultaat. De naam reflecteert uitstekend wat de heren doen: samen muziek maken op basis van gemeenschappelijke voorkeuren.  Wij zijn blij dat ze zondag de voorkeur aan Leybron Live geven.

 T-Men & Miss Ella doet de jaren 50 herleven! T-Men & Miss Ella brengt u onvervalste Jump & Swing uit de Fifties. Geheel in stijl en met een aanstekelijk enthousiasme staan ze garant voor lekkere muziek die absoluut uitnodigt om de dansvloer op te gaan. De afgelopen jaren heeft de band aangetoond een toegevoegde waarde te zijn in het Nederlandse swing en rock & rollcircuit. Het doorleefde zanggeluid van Miss Ella, gecombineerd met samenzang en swingende drums, stand up bass, gitaar en saxofoon zorgen voor een unieke sound. Het repertoire bestaat uit songs van onder andere Dolly Cooper, Louis Jordan, Ruth Brown, Roy Milton, Veretta Dillard en Wynona Carr. Pettycoat en vetkuif zullen niet misstaan,  Jump and Swing is the thing!

 Charlie & The Welfare is de derde band, afkomstig uit het Brabantse en opgericht in 2005. De vier gedreven muzikanten hebben ieder op hun beurt ervaring opgedaan in zowel binnen- als buitenlandse bands. Samen hebben ze een tweetal cd's uitgebracht, met de titels "Cross the Line" en "A Different time”.  Ze brengen een eigenzinnige combinatie van rock, Rhythm & blues, country en soul. Dat de band beïnvloed is door mannen als Stevie Ray Vaughan; John Hiatt, Eric Clapton en John Fogerty is goed te horen.

Buiten wordt het kouder, binnen wordt het gezelliger! De beste manier om een zondagmiddag door te brengen is toch met goede muziek en je vrienden en buren. Mis niks en kom op tijd naar de laatste Leybron Live van 2018.

Zondag 11 november, van 14.00 tot 19.00 uur.

De Leybron in Riel

www.facebook.com/leybronlive/