Kantklossen

De Kantkriebel in de Leybron.

Al meer dan vijftien jaar komt de kantklosgroep de Kantkriebel twee keer per maand op donderdagochtend of donderdagavond samen in de Leybron. De groep bestaat uit een dertigtal dames uit heel Brabant, waarvan gemiddeld iedere keer vijftien leden aanwezig zijn om te kantklossen.

De bijeenkomsten hebben bijna altijd een vrijblijvend karakter met betrekking tot wat ieder kantklost, omdat de interesse en het nivo van de leden zeer gevarieerd is. Om de verenigingsband levend te houden wordt er een paar keer per jaar een gezamenlijke activiteit georganiseerd met een opdracht. Dat is heel leuk, want iedereen gaat daarmee enthousiast aan de slag en is er volop gelegenheid om elkaar te helpen met technieken en eenvoudige foefjes om ook van iets heel eenvoudigs een mooi werk te maken. Het resultaat is iedere keer weer heel verrassend en wordt er met veel waardering naar elkaars resultaat gekeken en er samen over gesproken. Zo helpen wij elkaar op een heel gezellige en ontspannen wijze.

Sommigen klossen al twintig jaar of meer en zien het als uitdaging het zich bekwamen in verschillende kantsoorten en volgen daarvoor ook nog les in België en in Nederland. Anderen vinden het gewoon fijn om samen met anderen te kantklossen en bij te praten.

De Leybron is door het perfecte licht in de hobbyruimte, de gastvrijheid van de medewerkers en de gemakkelijke parkeerruimte dichtbij uitermate geschikt om de hobby uit te oefenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mieke Vos, tel:5181539 of via de website:

www.dekantkriebel.nl

 

Mieke Vos