The Rielse Line Dancers

 

 The Rielse Line Dancers is een linedance-groep van dames en heren, die al ruim 10 jaar iedere dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur danst in "De Leybron".
 Het is een dansgroep speciaal voor senioren (50+). Inmiddels heeft een aantal van onze leden de respectabele leeftijd van 80 jaar al bereikt.
 Toch is iedereen nog   steeds heel enthousiast.
 Uiteraard staat het dansen centraal, maar ook de gezelligheid mag niet ontbreken. Linedance is een dansvorm, die uit Amerika is overgekomen.
 Er wordt in lijnen/rijen gedanst, zodat het één geheel wordt. De basis bestaat uit een aantal passen van bijvoorbeeld in totaal 32 passen (4 blokken van 8 tellen)
 Deze basis wordt steeds achter elkaar herhaald. Er zijn verschillende niveaus, zoals beginnersdansen of dansen met moeilijkere combinaties van passen.
 In het begin werd linedance alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je ook dansen op "non-country", zoals pop-, salsa- of Ierse muziek.

 Voor onze groep kiezen we voornamelijk countrymuziek maar soms zijn er ook leuke dansjes op non-country muziek. Het belangrijkste voor onze groep is,
 dat de dansjes niet al te moeilijk zijn,
 maar wel leuk. Iedereen krijgt van de dans een "stepsheet". Hier staat de dans helemaal beschreven (de basis) maar ook hoe de dans heet,
 wie de dans heeft geschreven (choreograaf), het niveau, de muziek en de artiest.

 Linedance is een combinatie van het op het juiste ritme verplaatsen van je voeten en tegelijkertijd het onthouden van de volgorde van al die passen.
 En dat laatste valt niet altijd mee.
 Ons motto is dan ook: lukt het vandaag niet, dan vast volgende week of de week daarna. Plezier hebben en houden is het belangrijkste.

 Ben je geïnteresseerd na het lezen van het bovenstaande? Op dinsdagmiddag ben je van harte welkom!

 Namens "The Rielse Line Dancers"

 Dinie Leers / Marianne van Oorschot