Morgen 18 februari in de Leybron

17. feb, 2018

Leybron Live 18 februari , beloofd weer veel goeds!

Met de onderstaande muzikanten en DJ’s mogen we met recht spreken over een cultureel hoogstaande 2e editie van Leybron Live. We gaan verder waar we 29 oktober gestopt zijn. Een gezellig feestje bouwen, dansen en zingen, voor iedereen die van muziek houdt .

We presenteren op het Leybron Live podium de band DJEMM. Bestaande uit Piet de Jong, Peter Maes, Joost Fransen, Cees van Berkel, Freddy Bink en Alex Brust. DJEMM speelt muziek in het genre van o.a. Little River Band, Steely Dan, Toto en Robert Palmer. Een stevig potje muziek met meerstemmige zangpartijen, gebracht door klasse artiesten met liefde voor goede muziek.

Bluestrain is een gelegenheidsformatie rond bluesveteraan Jan Pistorius, die bij deze club eens niet achter het drumstel zit, maar de uitdaging als frontman aangaat.
En, zo als dat gaat in een trein, weet je nooit wie er inzit of uitstapt. In de BLUESTRAIN kan de bezetting bij elk optreden flink variëren.
Voor Leybron Live is er weer een hele fijne en gewaagde bezetting: naast Jan Pistorius speelt Lars-Erik van Elzakker op de drum, op basgitaar Niels Coehorst , hammondman Frankie Vee en gitarist Ralph Schraven uit Riel. De laatste zagen we in oktober al op ons podium met zijn band Grammylou. Met deze veelzijdigheid aan muzikanten zal de Bluestrain je meenemen op de vele sporen van de blues en rootsmuziek. Stap jij in?

Het College van B & W!
Tussen de live optredens door wordt de muzikale leegte gevuld door muziek vanaf vinyl door de DJ's Barend van de Louw en Willem van Erven. Als beide heren achter de draaitafels staan komt de muziekgeschiedenis van de jaren 60 tot heden voorbij. Muziekles dus, een college.

De jongste band, allen tieners, die we mogen aankondigen is Black 'n' Bleach. De band bestaat uit de Rielse Bo van den Abbeelen (zang / viool), de Alphense Arian van Tilburg (gitaar), Jelle van Groof (gitaar), Stijn Buschens (basgitaar) en Tom Manni (drums). Deze studiegenoten van het Odulphuslyceum besloten kortgeleden hun passie voor rock- en metalmuziek te delen en zullen het podium openen. Wij zijn enthousiast dat deze band op Leybron Live wil komen spelen! Kom jij ze ook aanmoedigen? Wees op tijd. Ze starten om 14:30 uur.

Leybron Live, zondag 18 februari van 14.00 tot 19.00, Ontmoetingscentrum De Leybron in Riel.

Ontmoetingscentrum Riel

kijk ook op faceboek voor meer informatie
https://nl-nl.facebook.com/leybronriel

Het gevoel van Riel discussieavond 22 januari

5. jan, 2018

Het gevoel van Riel Wat leeft in Riel

Het Gevoel van Riel, vertel het in De Leybron!

Praat mee over jouw Riel, je thuis, de plek waar je kinderen opgroeien, waar je boodschappen doet. Het dorp waar je koffie drinkt met de buren, een praatje maakt op straat. Waar je misschien wel werkt of juist ontspant. Het dorp waar je gelukkig en gezond oud wilt worden. Hoe ziet dat dorp van jou eruit: nu, morgen en in de toekomst?

In het oudejaarsnummer van het Goirles Belang kondigde Wil van der Kruijs in een hoofdartikel twee bijeenkomsten aan die worden georganiseerd door de lokale media. Doel van die bijeenkomsten is om met de inwoners in gesprek te gaan over de vragen: ‘Welk gevoel heeft u met Goirle en Riel? Waar bent u blij mee en wat zou beter kunnen? En wat zou u daar zelf aan willen bijdragen?’
Het is heel goed dat de organisatoren dat doen in aparte bijeenkomsten in Riel en in Goirle. We vormen weliswaar samen de gemeente Goirle, maar dat is nog iets anders dan de een gemeenschap. De gemeente kent immers twee verschillende kernen en het is goed om te onderzoeken of hoe er in die kernen gedacht wordt over het thema.

Het initiatief komt op een heel mooi moment voor De Leybron. Onze ambitie is om te ontwikkelen naar een toekomstbestendig ontmoetingscentrum, duidelijk zichtbaar in de Rielse samenleving en een grote rol spelend bij het behouden van de leefbaarheid van het dorp. We willen een huiskamer bieden aan verenigingen, organisaties, groepen en individuen in alle leeftijdscategorieën. Het bestuur stelt zich dan ook de vraag wat kunnen wij als ontmoetingscentrum voor ons dorp en zijn inwoners betekenen. Waar is behoefte aan? Wat verwachten onze dorpsgenoten en wat kunnen ze daarin zelf betekenen. We zouden daar graag een antwoord op krijgen tijdens deze avond.


Bestuur, beheer en vrijwilligers van de Leybron steunen dan ook van harte dit initiatief en roepen alle Rielenaren op om mee te doen

Laat zien wat Riel vindt. Stel je vragen, doe mee in de discussie, je wordt gehoord!
Het wordt een avond in een informele sfeer, met muziek en ruimte voor onderling contact. Kom op maandag 22 januari naar de Leybron, Dorpstraat 20 in Riel. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Bestuur, beheer en vrijwilligers van de Leybron

Kerstinn 2017

De fotoreportage van de Kerstinn 2017  staan onder de tab activiteiten in het fotoalbum klik op nevenstaande link  fotoalbum   

 

Bestuur, vrijwilligers en medewerkers van SCAR en de Leybron wensen u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018 toe 

Het nieuwe logo op de gevel is vandaag door Acemedia aangebracht

Vacatures

 

GASTHEREN/GASTVROUWEN
Het is een belangrijke job met heel veel variatie in gasten en bezigheden. Je bent namelijk “het gezicht van de zaak”. Steeds meer mensen die in Riel en daarbuiten wonen weten ons te vinden.
Wat kunnen we je bieden?
- afwisselend werk in een gezellige sfeer
- je leert veel (nieuwe) mensen kennen
- begeleiding bij al je taken, je staat er nooit alleen voor
- waardering ( ook in de vorm van een vrijwilligers vergoeding)
Wat vragen en verwachten we van je?
-enthousiaste en gastvrije instelling/ houding
- inzet en een goed humeur
- tijd op de afgesproken momenten.

Informatie bij onze beheersters Christel of Ine 

 

De Leybron bij avond

Openingstijden

Op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur  en in de avonduren gedurende verenigingsactiviteiten,vergaderingen e.d. 

In de weekends alleen geopend op reservering.

Adres en postadres : Dorpsplein 20 5133 AM Riel  telefoon 013-5181401

e-mail voor reserveringen of contact met de beheerders beheer@leybron-scar.nl

Algemene informatie en secretariaat: scar-riel@home.nl

Wij zijn ook te vinden op faceboek : https://nl-nl.facebook.com/leybronriel

Telefoon secretariaat 06-53254826

Kamer van Koophandel: 18054411 

Bankrelatie: Rabobank rekening nr.NL 04 RABO 0103 8412 96.